ELEKTRON HUKUMAT SHAROITIDA DAVLAT BOSHQARUVI SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻLLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada elektron hukumat sharoitida davlat boshqaruvi samaradorliginioshirishning nazariy va amaliy jihatlari oʻrganildi. Tadqiqot davomida elektronhukumat tizimlarining davlat xizmatlari sifati, boshqaruv tezkorligi va shaffoflikdarajasiga taʼsiri tahlil qilindi. Estoniya, Janubiy Koreya va Singapur tajribalari qiyosiybaholanib, raqamli platformalarning boshqaruv samaradorligini oshirishdagi ahamiyatianiqlandi. Natijalar elektron xizmatlardan foydalanish davlat organlari faoliyatinioptimallashtirgani, murojaatlarni koʻrib chiqish muddatlarini qisqartirgani va fuqarolarqoniqish darajasini oshirganini koʻrsatdi. Maʼlumotlar almashinuvi, axborot xavfsizligiva raqamli infratuzilmani rivojlantirish boshqaruv sifatini yanada takomillashtirishgaxizmat qilgani asoslandi.