ARTIFICIAL INTELLIGENCE IN HUMAN CAPITAL EVALUATION: A HUMAN-CENTERED GOVERNANCE PERSPECTIVE (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellektning inson kapitalini baholash jarayonlaridagio‘rni va ahamiyati o‘rganildi. Tadqiqotda xodimlarni tanlash, faoliyat samaradorliginibaholash, kasbiy rivojlanishni rejalashtirish hamda ishchi kuchiga bo‘lgan ehtiyojlarniprognozlashda sun’iy intellekt texnologiyalarining imkoniyatlari tahlil qilindi.Natijalar sun’iy intellekt ma’lumotlarni tezkor qayta ishlash, kompetensiyalarnianiqlash va rivojlantirish ehtiyojlarini baholash samaradorligini oshirganini ko‘rsatdi.Shaffoflik, adolatlilik, tushuntiriluvchanlik va inson nazorati tamoyillari sun’iyintellekt asosidagi baholash tizimlarining ishonchliligini ta’minlagani asoslandi.Tadqiqot inson markazli boshqaruv yondashuvi tashkilotlarda strategik qarorlar sifatiniyaxshilashga xizmat qilganini tasdiqladi.