HUDUDIY KO‘P XONADONLI UY-JOY FONDINI BOSHQARISHNING MAZMUN-MOHIYATI, AHAMIYATI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada hududiy koʻp xonadonli uy-joy fondini boshqarishningmazmun-mohiyati, ahamiyati va oʻziga xos jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomidauy-joy fondini boshqarish tizimining ijtimoiy-iqtisodiy vazifalari, boshqaruvsubyektlari oʻrtasidagi munosabatlar hamda raqamlashtirish jarayonlarining amaliynatijalari oʻrganildi. Tahlillar raqamli texnologiyalar, xususan buyumlar internetiyechimlari uy-joy kommunal xizmatlari sifatini oshirgani, resurslardan foydalanishsamaradorligini kuchaytirgani va boshqaruv jarayonlarini takomillashtirganinikoʻrsatdi. Axborot texnologiyalarini joriy etish aholi ehtiyojlariga mos xizmatlarnirivojlantirishga xizmat qilgani aniqlandi. Tadqiqot natijalari uy-joy fondini boshqarishsamaradorligini oshirishning muhim yoʻnalishlarini belgilab berdi.