OʻZBEKISTONDA RAQAMLI XIZMATLAR KOʻRSATUVCHI KORXONALARNING HUQUQIY, IJTIMOIY VA IQTISODIY TAHLILI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda raqamli xizmatlar ko‘rsatuvchi korxonalarninghuquqiy, ijtimoiy va iqtisodiy jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqotda raqamli xizmatlarningshakllanishi, elektron hukumat infratuzilmasi, normativ-huquqiy asoslar va xizmatlarsohasining qo‘shilgan qiymat ko‘rsatkichlari o‘rganildi. Natijalar raqamli xizmatlaraholiga qulaylik yaratgani, davlat xizmatlari tezkorligini oshirgani va iqtisodiysamaradorlikni kuchaytirganini ko‘rsatdi. Elektron platformalar, raqamli imzo vadavlat xizmatlari portali korxonalar faoliyatining shaffofligi hamda samaradorliginioshirishga xizmat qilgani asoslandi. Tadqiqot raqamli infratuzilmaning xizmatlarsektorini rivojlantirishdagi muhim o‘rnini ilmiy jihatdan yoritdi.