OʻZBEKISTONDA TURIZM SOHASI RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekistonda turizm sohasi rivojlanish tendensiyalaristatistik va iqtisodiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot davomida turizm koʻrsatkichlarinibaholash va prognozlash uchun additiv model, SWOT hamda Delphi metodlaridanfoydalanildi. Turizmning kuchli va rivojlantirishni talab qiluvchi jihatlari ekspertbaholari asosida aniqlanib, mavjud imkoniyatlar va ustuvor yoʻnalishlar baholandi.Natijalar Oʻzbekistonning boy tarixiy-madaniy merosi, Buyuk Ipak yoʻli hududidajoylashuvi va turizm salohiyati sohaning barqaror rivojlanishiga xizmat qilayotganinikoʻrsatdi. Logistika, xizmatlar sifati va infratuzilmani takomillashtirish turizmsamaradorligini oshirishga yordam berishi asoslandi. Tadqiqot yakunida turizmstatistikasini rivojlantirish va hududlar raqobatbardoshligini oshirish boʻyicha amaliytavsiyalar ishlab chiqildi.