BARQAROR TURIZM HUDUDLARI UCHUN KOʻP DARAJALI ESG KOʻRSATKICHLARI TIZIMI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda barqaror turizm hududlari uchun ekologik, ijtimoiy va boshqaruv mezonlarini oʻzaro bogʻlovchi koʻp darajali ESG koʻrsatkichlari tizimi ishlab chiqildi. Tadqiqot davomida xalqaro standartlar, ilmiy manbalar hamda turizmni barqaror rivojlantirish boʻyicha metodik yondashuvlar tahlil qilindi. Korxona, hudud va milliy darajalardagi koʻrsatkichlar yagona metodologik matritsaga birlashtirildi hamda ularning oʻzaro bogʻliqligi asoslandi. Taklif etilgan tizim turizm hududlarida ekologik barqarorlik, ijtimoiy samaradorlik va boshqaruv sifatini kompleks baholash imkonini yaratdi. Olingan natijalar hududiy monitoringni takomillashtirish, boshqaruv qarorlarini ilmiy asoslash hamda barqaror turizmni rivojlantirish mexanizmlarini takomillashtirish uchun amaliy ahamiyat kasb etdi.