KICHIK BIZNESNI BARQAROR RIVOJLANISHINI BAHOLASHGA OID NAZARIY YONDASHUVLAR (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqolada kichik biznesni barqaror rivojlanishini baholashga oid nazariyva metodik yondashuvlar tahlil qilindi. Tadqiqot davomida indikatorli, moliyaviy,integral indeksli hamda ekonometrik baholash usullarining ilmiy asoslari o‘rganildi vaularning afzallik hamda cheklovlari aniqlashtirildi. Kichik biznes subyektlariningbarqaror rivojlanishiga ta’sir etuvchi iqtisodiy, institutsional va innovatsion omillartizimli yondashuv asosida baholandi. Tadqiqot natijasida mavjud metodikalarningkichik biznesning hududiy va institutsional xususiyatlarini yetarli darajada hisobgaolmasligi asoslandi. Indikatorli tahlil, integral indekslar va ekonometrik modellarniuyg‘unlashtiruvchi kompleks baholash metodologiyasini ishlab chiqish zarurligi ilmiyjihatdan asoslab berildi.