YANGI XIZMAT KOʻRSATISH TURLARINI KENGAYTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARINI ISHLAB CHIQISH (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada xizmatlar sohasida yangi xizmat turlarini kengaytirishdainnovatsion yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqot davomidaxizmatlar sohasini rivojlantirishga taʼsir etuvchi iqtisodiy, tashkiliy va innovatsionomillar oʻrganildi. Xalqaro innovatsion reytinglar, ilmiy-tadqiqot faoliyati vainnovatsion infratuzilma rivojlanishining xizmatlar sektoriga taʼsiri baholandi.Tahlillar natijasida innovatsion boshqaruv, ilmiy ishlanmalarni amaliyotga joriy etish,klaster tizimlari va davlat qoʻllab-quvvatlash mexanizmlarining xizmatlarsamaradorligini oshirishdagi ahamiyati asoslandi. Yangi innovatsion xizmatlarniyaratish, ilmiy-texnik maʼlumotlar bazasini rivojlantirish hamda innovatsionekotizimni shakllantirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. Tadqiqotnatijalari xizmatlar sohasining raqobatbardoshligini oshirish va hududiy rivojlanishnitaʼminlashga xizmat qilishi qayd etildi.