KICHIK SANOAT ZONALARINING HUDUDLAR IQTISODIY RIVOJLANISHIDAGI ROLI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada kichik sanoat zonalarining hududlar iqtisodiy rivojlanishidagiroli ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot davomida kichik sanoat zonalarining sanoatishlab chiqarishi, investitsiyalar hajmi, eksport salohiyati va yangi ish o‘rinlariyaratishdagi ahamiyati baholandi. O‘zbekiston hududlari kesimida 2020-2024yillardagi statistik ko‘rsatkichlar asosida ishlab chiqarish hajmlarining o‘sishdinamikasi o‘rganildi. Tahlillar natijasida kichik sanoat zonalari hududiy sanoatsalohiyatini oshirish, iqtisodiy faollikni kengaytirish va tadbirkorliknirivojlantirishning muhim mexanizmi ekani asoslandi. Tadqiqot yakunida sanoatsimbiozi, raqamli boshqaruv, yashil iqtisodiyot va klasterli yondashuvlarni joriyetishga oid ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqildi.