HUDUDIY IQTISODIY BOSHQARUVNING INNOVATSION-TRANSFORMATSION MODELINI BIZNES EKOTIZIMIGA MOSLASHTIRISH MEXANIZMLARI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada hududiy iqtisodiy boshqaruvning innovatsion-transformatsionmodelini biznes ekotizimiga adaptatsiyalashning institutsional mexanizmlariNamangan viloyati misolida tadqiq etilgan. Tadqiqotda hududiy boshqaruvsamaradorligi, innovatsion infratuzilma, biznes muhit va raqamli transformatsiyajarayonlarining oʻzaro bogʻliqligi tahlil qilingan. Hududlar iqtisodiyotida institutsionalmodernizatsiya, smart boshqaruv va innovatsion klasterlashuvning iqtisodiysamaradorlikka taʼsiri baholangan. Tadqiqot natijasida hududiy biznes ekotiziminirivojlantirish, investitsion faollikni oshirish va innovatsion boshqaruvnitakomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.