TURIZM TIZIMINI MODERNIZATSIYA QILISH ASOSIDA IQTISODIY OʻSISH VA DAROMADLAR BARQARORLIGINI TAʼMINLASH (Журнал «Маркетинг», 2025)
Maqola turizm tizimini modernizatsiya qilish orqali iqtisodiy oʻsish va aholi daromadlarining barqarorligini taʼminlash masalalarini kompleks tahlil qiladi. Tadqiqotda raqamlashtirish, infratuzilma modernizatsiyasi, kadrlar tayyorgarligi va mahalliy bizneslarni qoʻllab-quvvatlash orqali turizm sohasining iqtisodiy samaradorligini oshirish mexanizmlari koʻrib chiqilgan. Empirik tahlillar, hududiy misollar va SWOT tahlili asosida maqolada amaliy takliflar berilgan.