ERKIN IQTISODIY ZONALARDA TOʻQIMACHILIK ISHLAB CHIQARISHINI BOSHQARISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH (Журнал «Маркетинг», 2025)
Ushbu tezisda erkin iqtisodiy zonalar doirasida faoliyat yuritayotgan toʻqimachilik korxonalarini boshqarish tizimini modernizatsiya qilish masalalari tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — klaster tizimi va innovatsion menejment usullarini qoʻllash orqali ishlab chiqarish samaradorligini oshirish hamda eksport salohiyatini kengaytirish yoʻllarini aniqlashdan iborat. Maqolada EIZlardagi mavjud boshqaruv muammolari tahlil qilinib, raqamli texnologiyalarni joriy etishning iqtisodiy natijalari prognoz qilingan.