YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA TIJORAT BANKLARINING RAQOBATBARDOSHLIGINI BAHOLASH (Журнал «Маркетинг», 2025)
Mazkur maqolada banklarning yashil iqtisodiyotdagi raqobatbardoshligini marketing konsepsiyalaridan foydalanib baholashning yondashuvlari oʻrganilgan. Unda banklarning ekologik loyihalar va yashil texnologiyalarni moliyalashtirish orqali atrof-muhitni asrash, ijtimoiy barqarorlikni taʼminlash hamda iqtisodiy rivojlanishni qoʻllab-quvvatlashdagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada banklar tomonidan yashil kreditlar va obligatsiyalar yordamida ekologik tashabbuslarni moliyalashtirish, barqarorlik hisobotlarini tayyorlash, shuningdek, xalqaro moliyaviy hamkorliklar orqali barqaror rivojlanishga hissa qoʻshish masalalari koʻrib chiqilgan.