AHOLI TURMUSH DARAJASINI YAXSHILASHGA TAʼSIR QILUVCHI OMILLAR (QASHQADARYO VILOYATI MISOLIDA) (Журнал «Маркетинг», 2025)
Mazkur maqolada Qashqadaryo viloyati aholisi turmush darajasining hozirgi holati, unga taʼsir etuvchi ijtimoiy-iqtisodiy omillar hamda uni oshirish yoʻnalishlari tahlil etiladi. Ushbu maqsadga erishish uchun xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish juda katta ahamiyatga ega. Xususiy tadbirkorlik nafaqat iqtisodiy oʻsishni taʼminlash, balki yangi ish oʻrinlarini yaratish, ijtimoiy barqarorlikni mustahkamlashda ham muhim rol oʻynaydi. Xususan, kambagʻallikni qisqartirishda xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish uchun bir qator shart-sharoitlar mavjud boʻlib, ularning har biri iqtisodiy va ijtimoiy barqarorlikni taʼminlashda muhim oʻrin tutadi.