AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA MOLIYAVIY INVESTITSIYALAR SAMARADORLIGINING TAHLILI (Журнал «Маркетинг», 2025)
Mazkur tadqiqotda aksiyadorlik jamiyatlarida moliyaviy investitsiyalar samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqot obyekti sifatida “Oʻzmetkombinat” AJning 20182023-yillardagi moliyaviy koʻrsatkichlari oʻrganildi. Moliyaviy investitsiyalar hajmi, tarkibi va jami aktivlardagi ulushi baholandi. Tahlil natijalari investitsiyalar hajmi barqaror oʻsganini va ularning korxona aktivlaridagi ahamiyati ortganini koʻrsatdi. Investitsiya portfelini diversifikatsiya qilish, risklarni monitoring qilish va korporativ boshqaruv mexanizmlarini rivojlantirish moliyaviy samaradorlikni oshirishga xizmat qilgani aniqlandi.