SANOAT KLASTERLARIDA INNOVATSION EKOTIZIMNI SHAKLLANTIRISH OMILLARI (Журнал «Маркетинг», 2025)
Ushbu tezisda sanoat klasterlari doirasida innovatsion ekotizimni shakllantirishga taʼsir koʻrsatuvchi omillar nazariy-amaliy jihatdan koʻrib chiqilgan. Klaster va innovatsion ekotizim tushunchalari oʻrtasidagi konseptual bogʻliqlikni aniqlab, institutsional bilimga oid tarmoq va infratuzilmaviy omillarni tizimlashtirdi. Tadqiqotda ekotizim ishtirokchilari - korxonalar, universitetlar va davlat institutlari oʻrtasidagi hamkorlik mexanizmlari asoslab berildi. Ochiq innovatsiya amaliyoti klaster ichida bilim almashinuvini kuchaytirishini koʻrsatilgan.