FORMATION OF A MANAGEMENT STRUCTURE IN THE FIELD OF ICT (Журнал «Маркетинг», 2024)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida samarali AKT boshqaruv tuzilmasini shakllantirish koʻrib chiqiladi. Unda muvofiqlashtirish va byurokratik toʻsiqlar tufayli AKTni joriy etishga toʻsqinlik qiluvchi an'anaviy tashkiliy modellar bilan bog'liq muammolar aniqlanadi. AKT strategiyalarini biznes maqsadlariga moslashtirish uchun Bosh Axborot Direktorini (CIO) tayinlash taklif etiladi. Murosa yechimlari va guruhli fikrlash kabi mumkin boʻlgan muammolarga qaramay qarorlar qabul qilish va muammolarni hal qilishni yaxshilash uchun AKT qoʻmitasini tashkil etish tavsiya etiladi. Asosiy e’tibor innovatsiyalar va samaradorlikni ta’minlash uchun yaxlit AKT boshqaruv tizimini yaratishga qaratilgan.