BANKLARDA YUZAGA KELADIGAN RISKLARNING TURLARI VA KREDIT RISKINI BOSHQARISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI (Журнал «Маркетинг», 2024)
Maqolada risklarning mohiyati, tijorat banklarida yuzaga keladigan risklar va ularning turlari keltirilgan. Shuningdek, banklarda yuzaga keladigan eng asosiy risklardan biri boʻlgan kredit riski atroflicha yoritilgan hamda kredit risklarni baholash va boshqarish boʻyicha tegishli taklif va tavsiyalar keltirib oʻtilgan.Tijorat banklari kredit qoʻyilmalarining tarmoqlar boʻyicha tahlillari amalga oshirilgan va ularning risklarga taʼsiri oʻrganilgan. Kredit risklarini kamaytirish uchun taklif va tavsiyalar berilgan.