ВЛИЯНИЕ СОВРЕМЕННЫХ ТЕХНОЛОГИЙ НА СИСТЕМУ МАРКЕТИНГА (Журнал «Маркетинг», 2024)
Современные тенденции и нормативные акты заставляют многиепредприятия задумываться о его внедрении в свою деятельность и участвоватьв процессе всеобщей цифровизации. В данной статье рассматривается степеньвлияния современных технологий на маркетинг в компаниях. В исследованиипроанализирована статистика использования интернета в Узбекистане,оценены изменения в поведении потребителей и приведены примерытехнологий, активно используемых в бизнес-процессах. В результате былисделаны выводы, объясняющие каждое из изменений, произошедших вмаркетинговой функции и системе 4P.
Keywords: маркетинг, функции маркетинга, поведение потребителей, цифровые технологии, интернет. Annotatsiya Zamonaviy tendentsiyalar va me'yoriy hujjatlar ko'plab korxonalarni uni o'z faoliyatiga kiritish va universal raqamlashtirish jarayonida ishtirok etish haqida o'ylashga majbur qiladi. Ushbu maqolada zamonaviy texnologiyalarning kompaniyalarda marketingga ta'siri darajasi ko'rib chiqiladi. Tadqiqotda O'zbekistonda internetdan foydalanish statistikasi tahlil qilindi, iste'molchilarning xulq-atvoridagi o'zgarishlar baholandi va biznes jarayonlarida faol foydalaniladigan texnologiyalarga misollar keltirildi. Natijada, marketing funktsiyasi va 4P tizimida sodir bo'lgan o'zgarishlarning har birini tushuntirib beradigan xulosalar chiqarildi. Kalit so'zlar: marketing, marketing funktsiyalari, iste'molchilarning xatti- harakatlari, raqamli texnologiyalar, internet.