BUXGALTERIYA HISOBI VA IQTISODIY TAHLILDA MAʼLUMOTLAR ILMI TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda buxgalteriya hisobi va iqtisodiy tahlilda maʼlumotlar ilmi texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari oʻrganildi. Data Science, sunʼiy intellekt, mashinaviy oʻqitish va katta maʼlumotlar tahlilining moliyaviy jarayonlarga taʼsiri baholandi. Moliyaviy hisobotlar aniqligi, maʼlumotlarni qayta ishlash tezligi, risklarni aniqlash va boshqaruv qarorlari sifati koʻrsatkichlari tahlil qilindi. Tadqiqot natijasida moliyaviy boshqaruv samaradorligini oshirish, iqtisodiy koʻrsatkichlarni prognozlash va raqamli texnologiyalarni amaliyotga keng joriy etish boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqildi.