MINTAQADA BARQAROR RIVOJLANISHNI TAʼMINLASHDA RESURS SALOHIYATIDAN FOYDALANISHNING EKONOMETRIK TAHLILI (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada mintaqaning barqaror rivojlanishini taʼminlashda resurs salohiyatidan foydalanish darajasining taʼsiri ekonometrik model yordamida tahlil qilingan. Eng kichik kvadratlar usuli (OLS), tavsifiy statistika, korrelyatsion-regression tahlil va multikollinearlik testlari (VIF) qoʻllanilgan. Mintaqaviy resurs salohiyatidan samarali foydalanish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.