СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ОРГАНИЗАЦИИ И УПРАВЛЕНИЯ УЧЕТОМ ЗАТРАТ В БЮДЖЕТНЫХ ОРГАНИЗАЦИЯХ (НА ПРИМЕРЕ ВЫСШЕГО ОБРАЗОВАНИЯ) (Журнал «Маркетинг», 2025)
Ushbu maqolada byudjet tashkilotlarida, xususan, oliy taʼlim muassasalarida xarajatlar hisobini tashkil etish va yuritish jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda amaldagi buxgalteriya hisobi tizimi, xarajatlarni tasniflash tamoyillari hamda hisob - kitob jar ayonida uchraydigan muammolar ochib beriladi. Shuningdek, xarajatlar hisobini takomillashtirishga doir zamonaviy yondashuvlar, jumladan raqamlashtirish, avtomatlashtirish va moliyaviy nazoratni kuchaytirish masalalari boʻyicha ilmiy asoslangan tavsiyalar i shlab chiqiladi. Olingan natijalar oliy taʼlim muassasalarida mablagʻlardan samarali foydalanish, moliyaviy shaffoflikni oshirish va boshqaruv qarorlarini qabul qilishda amaliy ahamiyat kasb etadi.
Keywords: бюджетные организации; учет расходов; высшее образование; бухгалтерский учет; классификация расходов; цифровизация; автоматизация; финансовый контроль; эффективность; прозрачность