(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola mintaqalarda maxsus iqtisodiy zonalarning (MEZ) rivojlanishidagi nazariy asoslarni oʻrganishga bagʻishlangan. MEZ tushunchasi, ularni tashkil etish va rivojlantirishning iqtisodiy hamda huquqiy nazariyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolad a MEZning hududiy iqtisodiyotga taʼsiri, investitsiyalarni jalb qilish va ish oʻrinlarini yaratish orqali iqtisodiy oʻsishga hissa qoʻshishi koʻrib chiqiladi. Tadqiqot MEZning nazariy asoslarini aniqlash va ularning mintaqaviy iqtisodiy rivojlanishdagi oʻrnini baholashga yoʻnaltirilgan.