(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada kimyo sanoati korxonalarining ishlab chiqarish samaradorligiga ekologik va innovatsion omillarning taʼsiri tahlil qilinadi. Innovatsiyalarni joriy etish jarayonida ekologik omillarning konsolidatsiyalashgan taʼsirini hisobga olish zarurligi ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Kimyo sanoatining iqtisodiyotdagi oʻrni va uning kimyoviy mahsulotlar eksportidagi ahamiyati ochib beriladi. Innovatsiyalarning atrof - muhitga taʼsiri nuqtai nazaridan ularning samaradorligini baholashga oid mavjud yondashuvlar ta hlil qilinadi. Shuningdek, innovatsion jarayonning barcha bosqichlarida ekologik va innovatsion omillarning taʼsirini tizimli baholashga yoʻnaltirilgan konseptual yondashuv taklif etiladi.