(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada mahsulot tannarxini hisoblash usullarini takomillashtirish masalalari milliy amaliyot va xalqaro tajribalar asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda toʻliq tannarx, Direkt -kosting va ABC usullarining mohiyati, ularning xarajatlarni tasniflash va taqsimlashdagi imkoniyatlari hamda korxonalar moliyaviy barqarorligiga taʼsiri ilmiy jihatdan baholandi. Shu bilan birga, raqamli axborot tizimlaridan foydalanish, ichki nazoratni kuchaytirish va hisob siyosatlarini aniqlash orqali tannarx hisobini modern izatsiya qilishning amaliy yoʻnalishlari asoslab berilgan.