(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Namangan viloyati misolida kambagʻallikni qisqartirish jarayonida oilaviy tadbirkorlikning iqtisodiy taʼsirini koʻp omilli ekonometrik baholash orqali chuqur tahlil qilingan. Tadqiqot 2015 –2024 -yillar davomida hududlar kesimidagi oilaviy tad birkorlik koʻrsatkichlari, bandlik dinamikasi, uy xoʻjaliklari daromadlari, kreditlash hajmlari va demografik omillar oʻrtasidagi bogʻliqlikni statistik modellar yordamida aniqlashga qaratilgan. OLS, Fixed Effects, Random Effects, instrumental oʻzgaruvchil ar va robust standart xatolar qoʻllangan ekonometrik yondashuvlar oilaviy tadbirkorlik faoliyati va kambagʻallik darajasi oʻrtasidagi sababiy bogʻlanishning intensivligini aniqlashga imkon berdi.