(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada temiryoʻl transport korxonalarining iqtisodiy samaradorligini oshirishda innovatsion texnologiyalarning oʻrni va ahamiyati tadqiq etilgan. Sunʼiy intellekt, IoT (Internet of Things), raqamli egizak texnologiyalari va bashoratli texnik xizmat koʻrsatish tizimlarining temiryoʻl transporti samaradorligiga taʼsiri tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, innovatsion texnologiyalar ni joriy etish orqali texnik xizmat koʻrsatish xarajatlarini 40 foizgacha kamaytirish, infratuzilma sigʻimini 40 foizgacha oshirish va energiya sarfini sezilarli darajada optimallashtirish mumkin.