(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada mintaqa sanoat tuzilmasining strukturaviy oʻzgarishlari va ularning iqtisodiy oʻsish dinamikasiga taʼsiri nazariy hamda empirik jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda sanoat tarmoqlari ulushining oʻzgarishi, diversifikatsiya darajasi va tarkib iy siljishlar iqtisodiy oʻsish surʼatlari bilan oʻzaro bogʻliqlikda oʻrganildi. Strukturaviy siljishlar indeksi, konsentratsiya koeffitsiyenti va dinamik qatorlar tahlili asosida mintaqa iqtisodiyotida yuz berayotgan transformatsion jarayonlarning samarado rligi baholandi. Natijalar sanoat tarkibining yuqori qoʻshilgan qiymatga ega va texnologik jihatdan rivojlangan tarmoqlar tomon siljishi iqtisodiy oʻsish barqarorligini taʼminlashini koʻrsatdi. Shuningdek, sanoat tuzilmasini maqbullashtirish mintaqaviy iqt isodiy siyosatning ustuvor yoʻnalishi sifatida asoslangan.