(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada hududiy kichik sanoat zonalarining samaradorligini baholashda mavjud yondashuvlarning cheklanganligi tahlil qilinib, ushbu muammoni bartaraf etish uchun integrallashgan indikatorlar tizimi taklif etilgan. Tadqiqot tizimli va solishtirma tah lil usullariga asoslanib, kichik sanoat zonalari samaradorligini baholashda iqtisodiy samaradorlik bilan bir qatorda boshqaruv, infratuzilma, innovatsiya va kooperatsiya omillarini kompleks qamrab olish zarurligini asoslaydi. Tadqiqot doirasida hududiy kic hik sanoat zonalarining real holatini baholash va hududlararo taqqoslash imkonini beruvchi indikatorlar tizimi taklif etiladi. Tadqiqot natijalari ushbu yondashuvning hududiy sanoat siyosatini takomillashtirish hamda kichik sanoat zonalarini rivojlantirish boʻyicha amaliy qarorlar qabul qilishda muhim ahamiyatga ega ekanini koʻrsatadi.