(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqot temir yoʻl transporti korxonalarida asosiy samaradorlik koʻrsatkichlari (KPI) tizimini joriy etishning ishlab chiqarish samaradorligiga taʼsirini oʻrganilgan. Tadqiqot doirasida KPI tizimining nazariy asoslari, uning temir yoʻl sohasidagi qo ʻllanilishi hamda operatsion samaradorlikni oshirishdagi roli tahlil qilingan. Maʼlumotlarni tahlil qilish usuli (DEA) va umumiy uskunalar samaradorligi (OEE) metodologiyasi asosida empirik tahlil oʻtkazilgan. Tadqiqotda temir yoʻl transporti korxonalari u chun KPI tizimini joriy etish boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.