(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada ijtimoiy -iqtisodiy oʻzgarishlar sharoitida savdo xizmatlarini rivojlantirish tizimini baholashning nazariy va uslubiy jihatlarini shakllantirish va rivojlantirishning umumiy masalalari koʻrib chiqilgan. Ishni taqdim etish jarayonida savdo xizmatla rini rivojlantirish tizimini baholashning asosiy elementlari umumlashtirilgan va uning funksiyalari tizimlashtirilgan, rivojlanish omillari oʻrganilgan, shuningdek, savdo xizmatlarini rivojlantirish tizimini baholashning roli oʻrganilib, savdo va milliy iq tisodiyotni barqaror rivojlantirish platformasini shakllantirishda savdo xizmatlarini rivojlantirishga eʼtibor berilgan. Kalitli soʻzlar: iqtisodiyot, savdo savdo xizmatlari, tizimini baholash, savdo korxonalari, tijorat faoliyati, samaradorlik, savdo tizimi, texnologik tizim, samaradorlik koʻrsatkichlari.