(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston sanoat tarmoqlarining rivojlanishining oʻziga xos xususiyatlari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqot sanoatning tarkibiy tuzilishi, hududiy ixtisoslashuvi, innovatsion jarayonlar va raqamlashtirish yoʻnalishlari asosida amalga oshirildi. I qtisodiy salohiyat, texnologiyalar transferi, investitsiya muhiti va kadrlar tayyorlashning sanoat rivojiga taʼsiri oʻrganildi. Shuningdek, sanoat sohasidagi mavjud muammolar va ularning yechimlari tahlil qilindi. Mavzu milliy iqtisodiyotning barqarorligi va raqobatbardoshligini oshirish uchun sanoat siyosatini takomillashtirishga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari sanoatni modernizatsiya qilish, klasterlar va kooperatsiyalarni rivojlantirish, yangi texnologiyalarni joriy etish boʻyicha amaliy tavsiyalarni oʻz ichiga oladi.