(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada uy -joy fondini boshqarish tizimida raqamli texnologiyalarni qoʻllashning ilgʻor xorijiy tajribalari tahlil qilingan. Xususan, Internet buyumlar (IoT), binolarni axborotli modellashtirish (BIM), raqamli ikkilik (Digital Twin) va “aqlli shaha r” (Smart City) konsepsiyalari asosida uy -joy fondini samarali boshqarish usullari oʻrganilgan. Singapur, Yevropa Ittifoqi mamlakatlari hamda Qozogʻiston misolida raqamli boshqaruv mexanizmlarining afzalliklari ochib berilgan. Tahlil natijasida Oʻzbekiston Respublikasida uy -joy fondini boshqarishni raqamlashtirish boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.