(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada mamlakatimiz hududlarida oziq ovqat xavfsizligi va uni doimiy taʼminoti, jumladan, qishloq xoʻjaligining asosiy tarmoqlaridan boʻlgan oʻsimlik mahsulotlari va uzumchilikni rivojlantirish, ularning rivojlanish jarayonlari ustida statistik kuzatuvla r oʻtkazish va iqtisodiy -statistik tahlilni amalga oshirish, dehqon xoʻjaligi tarmogʻida oʻsimlikchilik borasidagi asosiy muammolar va larni bartaraf etish boʻyicha yechimlar bayon etilgan. Kalitli soʻzlar: yalpi hududiy mahsulot, qishloq xoʻjaligi mahsuloti, dehqon xoʻjaligi, chorvachilik, tarkibiy oʻzgarishlar, investitsiya, hudud iqtisodiyoti, diversifikatsiya, agrar islohotlar.