(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Raqamli iqtisodiyotning jadal rivojlanishida zamonaviy axborot texnologiyalari hal qiluvchi omil boʻlib, iqtisodiy oʻsishga katta taʼsir koʻrsatmoqda. Mazkur tadqiqot global va Oʻzbekiston tajribasi asosida AKT, internet, sunʼiy intellekt va elektron tijoratning iqtisodiy oʻsishga taʼsirini tahlil qilingan. Qiyosiy va statistik tahlil asosida axborot texnologiyalarining samarali qoʻllanilishi, mehnat unumdorligi va YIM oʻsishiga qoʻshgan hissasi ilmiy asoslangan. Tadqiqot yakunida raqamli transformatsiyani jadallashtirish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.