(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida tikuvchilik sanoatining tarixiy rivojlanish jarayonlari, uning iqtisodiy va bozor o‘rni tahlil qilingan. Innovatsion texnologiyalarni joriy etish yo‘nalishlari va tizimli yangilanishlar asosida sanoatning bardoshliligini aniqlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Ichki va tashqi bozorlarning o‘ziga xos x ususiyatlari, talab va taklif holati o‘rganilib, iqtisodiy strategiyalar bilan bog‘liq tavsiyalar taqdim etilgan. Tadqiqotda bozorning ilg‘or metodologiyalari, statistik ma’lumotlar va davlat siyosati bo‘yicha tahliliy masalalar umumlashtirilgan.