(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda oziq -ovqat mahsulotlari bozorini barqaror rivojlanishini taʼminlashga qaratilgan strategik boshqaruv va institutsional yondashuvlar taklif etilgan. Hududiy nomutanosibliklar, resurslardan foydalanish samaradorligi, davlat va xususiy sektor hamkorligi, shuningdek, institutsional mexanizmlarning oʻrni ochib berilgan. Tadqiqot natijasida oziq -ovqat mahsulotlari bozorining barqaror taʼminlashga qaratilgan strategik yondashuvlar keltirilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston Respublikasi hamda ayrim davlatlarning oziq -ovqat xavfsizligi holatining GHI indeksi boʻyicha tahlillar keltirilgan.