(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada paxta -toʻqimachilik sohasida klasterlashtirishning iqtisodiy ahamiyati, uning ishlab chiqarish samaradorligini oshirishdagi oʻrni hamda qoʻshilgan qiymat zanjirini shakllantirishdagi taʼsiri ilmiy -nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotd a paxta yetishtirishdan tortib tayyor toʻqimachilik mahsulotlarini ishlab chiqarishgacha boʻlgan barcha bosqichlarni yagona tizimda tashkil etish orqali resurslardan samarali foydalanish, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish va raqobatbardosh mahsulo tlar hajmini oshirish imkoniyatlari yoritilgan.