(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasida avtomobil sanoatining milliy iqtisodiyotga koʻrsatgan taʼsiri tahlil qilingan . Tadqiqotda 2019 –2024 -yillar davomida avtomobil ishlab chiqarish hajmlarining oʻzgarishi , sohaning yalpi ichki mahsulot va bandlikdagi ulushi rasmiy statistik maʼlumotlar asosida baholandi . Avtomobil sanoatining eksport jarayonlaridagi oʻrni hamda metallurgiya , logistika va xizmatlar kabi turdosh tarmoqlarga koʻrsatgan iqtisodiy taʼsiri koʻrib chiqildi . Tahlil natijalarida ishlab chiqarish hajmlarining oʻsishi investitsiyalar jalb etilishi va ishlab chiqarish quvvatlarining kengayishi bilan bogʻliqligi aniqlandi . Olingan xulosalar avtomobil sanoati mamlakat iqtisodiyotida barqaror rivojlanayotgan muhim sanoat tarmoqlaridan biri ekanini koʻrsatdi .