(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Oʻzbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan ijtimoiy -iqtisodiy islohotlar va raqamli transformatsiya sharoitida inson resurslarini boshqarish (Human Resource Management , HRM ) strategik ahamiyat kasb etmoqda . Ushbu maqolada Oʻzbekistondagi tashkilotlarda HR funksiyasining evolyutsiyasi , HR xizmatlari faoliyatini raqamlashtirishning asosiy yoʻnalishlari , shuningdek , zamonaviy tendensiyalar va kadrlar boshqaruvining rivojlanish muammolari tahlil qilingan . Samarali HR siyosati mehnat unumdorligini oshirishga , inson kapitalini rivojlantirishga va mamlakatning barqaror ijtimoiy -iqtisodiy taraqqiyotiga xizmat qilishi ko‘rsatib berilgan .