(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada global muhitda restoran biznesini rivojlantirishning nazariy asoslari ko‘rib chiqiladi , restoran faoliyatiga ta’sir etuvchi tashqi va ichki omillar turli usullar orqali tahlil qilinadi . Globallashuv jarayoni va xalqaro raqobatning kuchayishi sharoitida milliy restoran korxonalarini rivojlantirish masalasi alohida ahamiyat kasb etadi . Tadqiqot Toshkent shahridagi “Milliy Bogʻ” hududida joylashgan oʻzbek milliy restorani – “Chorlar ”ning global marketing konsepsiyasi doirasida xalqaro bozorga chiqish istiqbollarini tahlil qilishga bagʻishlangan .