(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Turizmni rivojlantirish ilmiy -tadqiqot instituti tomonidan «Sanoat turizmi: Oʻzbekistonda rivojlanish tendensiyalari va istiqbollari» amaliy loyihasi doirasida Oʻzbekiston Respublikasining turli hududlarida faoliyat yuritayotgan korxonalar asosida oʻtkazilgan kompleks tahlil natijalari yoritilgan. Tadqiqotda sanoat turizmini rivojlantirishga tayyorgarlik darajasini baholash maqsadida 100 dan ortiq korxonalar oʻrtasida oʻtkazilgan sotsiologik soʻrov natijalari tahlil qilingan. Izlanish sanoat va xiz mat koʻrsatish sohalarining turli tarmoqlarini qamrab olib, korxonalarning kadrlar, infratuzilma, tashkiliy va ekskursiya faoliyatiga tayyorgarlik holatini baholashni oʻz ichiga oladi. Maqolada hududiy farqlar, maqsadli auditoriyalar va tizimli toʻsiqlar a niqlangan hamda sanoat turizmini iqtisodiyotning mustaqil yoʻnalishi sifatida rivojlantirish mexanizmlari taklif etilgan. Olingan natijalar korxonalarning № 1 122 sanoat turizmida ishtirok etishga boʻlgan qiziqishi ortib borayotganini koʻrsatadi va yangi turistik klasterlarni shakllantirish, taʼlimiy hamda madaniy -maʼrifiy dasturlarni joriy etish uchun zarur shart -sharoitlar mavjudligini tasdiqlaydi.