(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklari aktivlarini himoyalashda risklarni boshqarish hamda uni rivojlantirish orqali Oʻzbekiston milliy iqtisodiyotida tijorat banklarining faoliyatida qoʻllanilishi yuzasidan fikr-mulohazalar bayon etilgan. Xususan, moliyaviy sektorni izchil isloh qilish davomida amalga oshirilayotgan chora -tadbirlar va ilgʻor bank biznesini yuritish hamda ushbu sektorda raqobat muhitini kuchaytirishning zaruriy huquqiy shart -sharoitlari oʻrganilgan. Oʻzbekiston respublikasi tijorat banklari aktivlarini himoyalashda risklarni boshqarishda xorijiy mamlakatlar tajribasini qoʻllashdagi mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish boʻyicha muallif yondashuvlari va takliflari keltirilgan.