(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston meteorologiya xizmatida raqamli transformatsiya va «Big Data» texnologiyalarini joriy etish istiqbollari tahlil qilinadi. Meteorologiyaning tarixi va rivojlanish bosqichlari qisqacha koʻrib chiqilib, zamonaviy meteorologiya xizmatlarining ahamiyati taʼkidlanadi. Raqamli texnologiyalar va sunʼiy intellekt yordamida meteorologik maʼlumotlarni real vaqt rejimida yigʻish, qayta ishlash va tahlil qilish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, Big Data texnologiyalarining ob-havo prognozlari aniqligini oshirish, favqulodda vaziyatlarni oldindan aniqlash va iqlim oʻzgarishlarini monitoring qilishdagi oʻrni koʻrsatib oʻtiladi. Maqola Oʻzbekistonning meteorologiya xizmatini modernizatsiya qilish va ijtimoiy -iqtisodiy sohalarda meteorologik axborotlar sifatini yaxshilash uchun raqamli yechimlarni joriy etish zaruratini taʼkidlaydi.