(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining investitsion jozibadorligi yuqori bo‘lgan hududlarida turizm sohasini rivojlantirish jarayonlari, asosiy tendensiyalar va ularni shakllantiruvchi omillar tahlil qilingan. Toshkent shahri, Samarqand, Buxoro, Xoraz m (Xiva) va Farg‘ona vodiysi kabi hududlar misolida infratuzilma modernizatsiyasi, servis sifati, eko -agro turizm, marketing va xalqaro hamkorlik kabi yo‘nalishlardagi rivojlanish ko‘rsatkichlari o‘rganildi. Shuningdek, mazkur hududlarda turizmni rivojlant irishda duch kelinayotgan muammolar, mavjud salohiyat va istiqbolli takliflar asosida tahlil qilinadi. Maqola yakunida ushbu tendensiyalarni barqarorlashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.