(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada moliyaviy xavfsizlik sohasida xalqaro hamkorlikning mohiyati, shakllari va samaradorligi tizimli tarzda tahlil qilindi. Global iqtisodiy integratsiya jarayonlari va transmilliy moliyaviy oqimlarning ortishi fonida mamlakatlarning moliyaviy x avfsizligini taʼminlashda xalqaro tashkilotlar, moliyaviy institutlar va davlatlararo hamkorlikning oʻrni tobora muhim boʻlmoqda. Tadqiqot doirasida xalqaro hamkorlikning asosiy yoʻnalishlari - moliyaviy monitoring, moliyaviy jinoyatchilikka qarshi kurash, risklarni baholash va boshqarish, shuningdek, krizislarni oldini olish va bartaraf etish mexanizmlari oʻrganildi. Maqolada Oʻzbekistonning xalqaro moliyaviy institutlar bilan hamkorligi, shu jumladan, Xalqaro Valyuta Jamgʻarmasi, Jahon banki, Osiyo Taraqq iyot Banki kabi tashkilotlar bilan munosabatlari tahlil qilinib, ularning milliy moliyaviy xavfsizlikni taʼminlashdagi roli koʻrib chiqilgan. Shuningdek, xalqaro hamkorlik jarayonlarida yuzaga keladigan muammolar va samaradorlikni oshirish boʻyicha ilmiy a soslangan takliflar keltirildi.