(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada raqamli savdo maydonchalarida tovarlar savdosini oshirishga xizmat qiluvchi marketing strategiyalari tahlil qilindi. Tadqiqotda AIDA, SOSTAC va STP modellariga tayangan holda isteʼmolchi xatti -harakatlari, vizual taqdimot, brend ishonchliligi va ijtimoiy ishonch omillarining savdoga taʼsiri koʻrib chiqildi. Foydalanuvchi jalb etish, shaxsiylashtirilgan takliflar, KOL/KOC tavsiyalari va ekologik qadriyatlar asosida ishlab chiqilgan yondashuvlarning samaradorligi empirik dalillar bilan asoslab berildi. Natijalar shuni koʻrsatdiki, integratsiyalashgan marketing strategiyalari savdo samaradorligini oshirishda hal qiluvchi rol oʻynaydi.