(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada innovatsion rivojlanish va raqamli iqtisodiyotning nazariy asoslari, ularning iqtisodiyotdagi oʻrni va oʻzaro bogʻliqligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada innovatsion faoliyatning shakllari, raqamli iqtisodiyotning tarkibiy qismlari, sunʼiy intellekt, raqamli toʻlov tizimlari va AKT texnologiyalarining iqtisodiy jarayonlardagi roli yoritilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston Respublikasida innovatsion rivojlanish va raqamli iqtisodiyot boʻyicha amalga oshirilayotgan strategiyalar, xususan “Ra qamli Oʻzbekiston – 2030” dasturi va “Innovatsion rivojlanish strategiyasi” asosida erishilgan yutuqlar tahlil etilgan. Xulosa sifatida, raqamli va innovatsion rivojlanishning uygʻunligi zamonaviy iqtisodiy taraqqiyotning asosiy omili ekani isbotlangan.