(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada inson kapitalini rivojlantirish va kreativlik qobiliyatlarini ragʻbatlantirish masalalari kompleks tarzda oʻrganilgan. Tadqiqot dunyoning turli mamlakatlarida qoʻllanilayotgan innovatsion yondashuvlar, ularning samaradorlik koʻrsatkichlari v a amaliy natijalari tahlil qilingan. Soʻrovnoma, statistik maʼlumotlar va keys -stadilar asosida inson kapitalini rivojlantirishning kreativlik bilan bogʻliq jihatlari ochib berilgan. Rivojlangan davlatlar va rivojlanayotgan davlatlardagi tajribalar taqqosl angan hamda Oʻzbekiston sharoitida qoʻllash mumkin boʻlgan samarali mexanizmlar taklif etilgan. Tadqiqot natijalari asosida inson kapitalini rivojlantirish va kreativlikni ragʻbatlantirish boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.