(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Iqtisodiy tizimlarning zamonaviy bosqichda yuqori oʻzgaruvchanlik va murakkablik sharoitida faoliyat yuritishi innovatsion yondashuvlarni boshqaruv amaliyotiga chuqur integratsiya qilish zaruratini yuzaga keltirmoqda. Shu munosabat bilan, ushbu tadqiqotda iqtisodiy barqarorlikni taʼminlash jarayonida innovatsion menejmentning tizimli va institutsional oʻrni keng koʻlamda tahlil etiladi. Asosiy eʼtibor innovatsion menejmentning strategik rejalashtirish, raqamli transformatsiya, ilmiy -texnik salohiyatni safarbar qilish hamda xoʻjalik yurituvchi subyektlarning adaptiv raqobatbardoshligini oshirishdagi funksional imkoniyatlariga qaratiladi.